Binnenklimaat in appartement optimaliseren? Ons Healthy Apartment Concept is dé energiezuinige totaaloplossing

Binnenklimaat in appartement optimaliseren? Ons Healthy Apartment Concept is dé energiezuinige totaaloplossing

Het binnenklimaat van een appartement draagt bij tot het behoud van een goede gezondheid. Een goede luchtkwaliteit en aangename binnentemperaturen zijn minimumvereisten voor het welbehagen van zowel mensen, dieren als planten.
 
In een appartement waar meestal intensief geleefd wordt, kan de luchtvochtigheid soms hoog oplopen. Vochtige lucht wordt veroorzaakt door koken, wassen, douchen, planten, eventueel ook huisdieren, maar ook uitademen en transpireren. Huisstofmijten en schimmels gedijen uitstekend in een vochtige omgeving. Om het binnenklimaat van een appartement optimaal te houden is een degelijk ventilatiesysteem dan ook geen overbodige luxe.
 
Met zijn Healthy Apartment Concept, heeft Renson een totaalconcept ontwikkeld dat gesteund is op drie belangrijke pijlers: een vraaggestuurde basisventilatie, ventilatieve koeling en een degelijke zonwering voor gevels met grote glaspartijen.
 
De zorg voor een gezond binnenklimaat komt voordeliger uit dan men zou verwachten. Niet alleen voor de gezondheid en het comfort van de bewoners, maar ook voor wat betreft het financiële aspect. Met Renson zorgen we altijd voor een lager E-peil.
 


Specifieke basisventilatie voor appartementen


Renson biedt specifieke ventilatiesystemen voor appartementen en hoogbouw. De ventilatieroosters voor de ramen zijn zo ontworpen dat ze de windlasten op grote hoogtes perfect kunnen weerstaan en voldoen aan de akoestische voorschriften. Bovendien kan elke ventilatie unit aangesloten worden op een speciaal ontworpen koker die de afvoer van vervuilde ventilatielucht en rookgassen combineert met de luchttoevoer voor de gasketel.
 
Dit triple flow ventilatiesysteem voor appartementen heeft zo zijn voordelen: het bespaart in ruimte, in montagetijd en in kosten. En aangezien de rookgassen en de ventilatielucht door dezelfde dakkoker stromen, komt de esthetiek van het gebouw niet in het gedrang.

Ontdek onze ventilatiesystemen >

Zonneschermen voor gevels met grote glaspartijen


Naast een goede luchtkwaliteit speelt de binnentemperatuur ook een belangrijke rol. Vooral dat appartementen steeds vaker voorzien zijn van grote glaspartijen. Grote ramen brengen een zee van daglicht binnen en zorgen voor gezelligheid en een prachtig buitenzicht. Maar ze hebben tot nadeel dat zodra de zon schijnt, het binnenshuis snel te heet kan worden. De enige manier om dit te voorkomen is door de zonnestralen tegen te houden, nog voordat ze het glas bereiken.
 
Zonneschermen of luifels zijn beslist aan te raden om meer thermisch welbehagen te creëren. Maar dat is nog niet alles. Met zonwering van Renson werd ook aan het visuele comfort gedacht. Zonwerend screens en zonneluifels behoeden uw meubels en interieur tegen verkleuring en houden ook storende lichtreflecties tegen, terwijl het uitzicht optimaal behouden blijft.
 
Kiest u bovendien voor dynamische zonneschermen, dan kunt u ze naar behoefte instellen tegen meer zonnewarmte en een laagstaande zon tijdens de wintermaanden.

Ontdek onze zonwering >

Wees de hitte voor met ventilatieve koeling


Het hoeft geen betoog, we krijgen steeds meer warme dagen op een jaar. De energiekosten voor verwarming maken stilaan plaats voor koeling. Omdat onze appartementen steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gebouwd zijn, gaat er nog amper warmte verloren, waardoor de kosten voor actieve koeling zoals airco tijdens de zomer steeds hoger worden. Oververhitting voor zijn, is hier de boodschap. Naast zonneschermen kan ventilatieve koeling al aardig wat voor verfrissing zorgen.
 
Grote ventilatieroosters zorgen ’s nachts voor een grote instroom van koele, verse lucht. De massa van het appartementsgebouw neemt die koelte op en geeft die ’s anderendaags terug af. Vijf dergelijke cycli per uur zorgen tijdens de zomermaanden voor een natuurlijke temperatuurdaling binnenshuis van maar liefst 5 graden. En dit, helemaal gratis!

Ontdek onze ventilatieve koeling >

Binnenklimaat op maat van appartementen


Als het om ventilatie, zonneschermen en terrasoverkappingen gaat, hebben appartementen andere behoeften dan een huis. Hoogbouw is immers meer onderhevig aan geluid, weersomstandigheden en wind. Daarom streeft Renson met zijn Healthy Apartment Concept naar een voortdurende optimalisering van zijn systemen, rekening houdend met de esthetische trends, de energie-efficiëntie en de duurzaamheid van het bouwwerk.

Onze voortdurende inzet om een aangenaam en comfortabel binnenklimaat re creëren resulteert in oplossingen op maat van elk project, zowel functioneel als esthetisch en architecturaal.

Ontdek onze overkappingen >

Healthy Apartment Concept brochure downloaden

Ik ben

Door te bevestigen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden.